18-8-2010 Ook een CV Haard besteld

De installateur is 16 augustus thuis bij ons langs gekomen om alles op te meten en hij heeft tevens onze huidige open haard onderzocht. We hadden de wens om met een nieuwe open haard onze CV verwarming extra op te kunnen warmen. Naast de gezelligheid van een open haard met zichtbare vlam is deze ook veiliger dan onze huidige open haard, omdat het geen open vuur is.

Wij wilde een inbouwmodel waarbij het water circuleert rond de haard en het water dus direct opwarmt. De haard die wij wilde zou minimaal 18 kW aan het buffervat en 4 kW aan stralingswarmte in de huiskamer moeten kunnen opleveren. Als we voldoende hout zouden stoken zou dit nog eens een extra bezuiniging van 30% tot 40% kunnen opleveren op onze gasrekening.

Wij hadden deze wens wel al een keer bij de leverancier uitgesproken, maar hadden al begrepen dat het niet zou passen. De nieuwe haard is 55 cm diep en ons huidige haard is maar 40 cm diep. De installateur kwam echter met allerlei innovatieve ideeën, waarvan het beste idee een voorzetmuurtje van 15 cm voor de huidige haard was. Hij heeft voor ons een extra prijsopgaaf gemaakt voor een compleet en afgewerkte installatie (inclusief metsel- en stukadoorswerk).

Indien het klopt dat ik op mijn gasrekening 30% bespaar, dan heb ik de kachel binnen 7 jaar terugverdiend en daarnaast is het veiliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten