01-06-2013: Zonnepanelen vergelijken met de App Solar Consult

Zonnepalen installeren is op zich in één middag uitgevoerd, maar zonnepanelen kopen kost wat meer tijd. Leveranciers en installateurs geven wel advies maar hebben er belang bij om hun eigen zonnepanelen te promoten. Zonnepanelen kopen dient daarom niet worden onderschat. Er is echter een App beschikbaar voor de iPhone en iPad die u daarbij goed kan helpen. Met deze onafhankelijke zonnepaneel calculator kunt u de meest verkochte zonnepanelen vergelijken:


De App Solar Consult toont of uw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen en wat de optimale opstelling is.

De oriëntatiemeter werkt als een soort kompas, waarmee (i.p.v. het noorden) de afwijking vanaf het zuiden kan worden bepaald. U kunt de telefoon op het dak of tegen het plafond houden. Tevens wordt de hellingshoek van het dak aangegeven en het rendement van een zonnepaneel t.o.v. de optimale positie weergegeven.

Als u overweegt om zonnepanelen te installeren, kan de tab ‘Zoninstraling’ u helpen bij een onderzoek of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De map ‘Prestatie’ toont aan of er op uw dak voldoende zonlicht valt en of het de moeite waard is om zonnepanelen te installeren. U kunt een adres invoeren of uw huidige locatie weergeven.

Tevens kan de benodigde oppervlakte van zonnepanelen op een schuin en plat dak worden ingevoerd. De App berekend dan de meest optimale opstelling voor het type dak. Bij een plat dak zal het ook de lengte van de schaduw achter een rij zonnepanelen weergeven.

Nadat u alle gegevens verzameld heeft, kunt u – eventueel met een foto van uw dak – de gegevens doorsturen naar uw eigen mailadres of naar een installateur met de vraag voor een advies of offerte.

Voor meer informatie zie AppStore.

1 opmerking:

  1. Handige applicatie. Nadat ik deze app had gebruikt voor mijn huis nam ik contact op met http://www.duurzame-zonnepanelen.nl en wist ik hun veel beter mijn dak situatie uit te leggen.

    Vorige week is alles netjes geïnstalleerd door dit bedrijf. Laat de zon maar komen :)

    BeantwoordenVerwijderen